KONYA / CİHANBEYLİ - Seniha Belgin İlkokulu

FATMA SENİHA BELGİN

Fatma Seniha BELGİN

(Eşi Ali Fuat BELGİN ile birlikte fotoğrafı)

FATMA SENİHA BELGİN

1903 tarihinde Van´da doğdu.Babası Şevki Bey Kurtbeyoğulları ve Camızcıoğlu sülalesinden olup, zamanın ziraat mühendisi idi.Annesi Emine Hanım Halep´li din bilgini Abdullah efendinin kızıdır.Şevki bey ve Emine hanımın iki kız evladı olmuştur.Büyüğü Fatma Seniha iki yaş küçüğü de Müzeyyen hanımdı.Babaları Şevki efendi çocukları küçük yaşta iken vefat etmiştir.Babalarının vefatından sonra,anneleri Emine hanım çocuklarını alarak rahmetli kocasının Konya´da bulunan akrabalarının yanına gitmiş ve orada yerleşmiştir.Fatma Seniha hanım ilkokul mezunudur. Rahmetli Ali Fuat Belgin ile evliliğinden iki kız üç oğlan evlatları olmuştur.Çok genç yaşta 1941 yılında vefat etmiştir.

Bütün Cihanbeyli halkını çok sevmiş ve kucaklamıştır.Kendisine iletilen her problemi halletmeye çalışarak, etrafına her hususta derman olmaya gayret etmiştir.Şehir çocuğu olmasına rağmen,köy hayatına hemen intibak etmiş,çalışkanlığı ve son derece misafirperverliği ile Cihanbeyli halkının kalbinde yer etmiştir.Şaka yapmasını seven ,sevimli, sempatik ve son derece dürüst ideal ev hanımı idi.

Genç yaşta vefatı bütün sevenlerine büyük üzüntü olmuştur.

Ruhu Şad olsun...

Yayın: 11.12.2012 - Güncelleme: 01.03.2023 12:00 - Görüntülenme: 1003